Hová fordulhatsz? - Szervezetek és Szolgáltatások

LMBTQI szervezetek és szolgáltatások

Ha az LMBTQI közösséghez tartozol, vagy van érintett barátod, ismerősöd, családtagod, jó, ha tudsz az alábbi szervezetekről és szolgáltatásaikról. Ajánlunk olyan szervezeteket is, amelyekhez minden fiatal fordulhat segítségért, LMBTQI emberek és ciszheterók egyaránt.

 

Ha segítségre vagy válaszokra van szükség:
 

Háttér Társaság – hatter.hu

Támogató szolgáltatások LMBTQI embereknek és családtagjaiknak

  • Információs és Lelkisegély Szolgálat – hatter.hu/lelkisegely
    A Háttér tapasztalt és képzett önkénteseit anonim módon, ingyenes telefonon (137 37), emailben (lelkisegely@hatter.hu), chat-en (chat.hatter.hu) és Skype-on ("segelyvonal" néven) keresheted meg bármilyen LMBTQI témájú kérdéssel, problémával. A Skype és a telefon minden nap 18-23 óráig él, a chat viszont csak hétfőn és szerdán.
  • Személyes Segítő Szolgálat – hatter.hu/szemelyes
    Ha személyes beszélgetésekre, támogatásra van szükséged, jelentkezhetsz ingyenes beszélgetéssorozatra mentálhigiénés és LMBTQI-specifikus tapasztalattal rendelkező segítőikkel.
  • Jogsegély – hatter.hu/jogsegely
    Ha szexuális irányultságod vagy nemi identitásod miatt hátrányos megkülönböztetés, zaklatás vagy bántalmazás ér, ide fordulhatsz ingyenes jogi segítségért.

A Háttér Társaság Facebook oldalán (fb.com/HatterTarsasag/) vagy a Háttér hírlevélből (hatter.hu/hirlevel) sok újdonságról, hírről értesülhetsz.

Yelon – yelon.hu

Olvasnivaló, chat-szolgáltatás és mobilalkalmazás minden fiatalnak

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány online szexedukációs programja azért jött létre, hogy testről, lélekről és szexualitásról őszintén, tabuk nélkül tájékozódhass. A honlap és a mobilalkalmazás sokféle, rendszeresen frissülő tartalommal vár, a chat-szolgáltatásban pedig felteheted a kérdéseidet.

Kék Vonal – kek-vonal.hu

Segélyvonal minden fiatalnak

Ha beszélgetni szeretnél valakivel, vagy olyan kérdésed van, amit nem tudsz másnak feltenni, ingyenesen és névtelenül hívhatod a 116 111-es számot. A Kék Vonalnak email- és chat-szolgáltatása is van. (https://www.kek-vonal.hu/index.php/hu/interaktiv-kapcsolatok )

 

Ha a környezetedben, iskoládban ismeretterjesztésre és érzékenyítésre van szükség:
 

Melegség és Megismerés – melegsegesmegismeres.hu/

A Melegség és Megismerés program a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Szimpozion Egyesület közreműködésével működik. Évente több tucat iskolában tartanak LMBTQ témájú érzékenyítő foglalkozást, beszélgetést. A 45-90 perces beszélgetéseket speciálisan képzett önkéntesek vezetik, sokuk pedagógus vagy pszichológus végzettségű.

 

Ha csatlakoznál valamilyen közösséghez, vagy érdekelnek LMBTQI témájú hírek és programok:

Atlasz Sportegyesület - Budapest Pride - Cifra LMBTQI Közösség Kecskemét - Debrecen Pride - Debreceni LMBT+ Közösség - Háttér Társaság - Keresztények a Melegekért - Labrisz Leszbikus Egyesület - LMBTQI személyek szüleinek, hozzátartozóinak csoportja - Miskolci Mások (MiMás) Egyesület - Mozaik Közösség - Pemel – Pécsi LMBTQ Közösség - Prizma Transznemű Közösség - Qlit Online Leszbikus Magazin - Szegedi LMBT Közösségért - Szimpozion Egyesület - Szivárványcsaládokért Alapítvány - Transvanilla Transznemű Egyesület